Pizza w wydaniu dietetycznym na cieście z tortilli.

Składniki:

  • Brokuły – 120 g
  • Papryka czerwona  – 100 g
  • Pomidor koktajlowy – 120 g
  • Przecier pomidorowy – 30 g
  • Przyprawy – oregano, bazylia, sól
  • Ser mozzarella – 40 g
  • Tortilla wraps pełnoziarniste – 1 placek
  • Kiełki rzodkiewki – do posypania całości

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozgrzej piekarniki do 180 stopni. Umyj warzywa, pokrój na drobne kawałki, placek trotilli posmaruj przecierem pomidorowym, dodaj sól i posyp oregano. Potem dodaj mozzarellę i ułóż warzywa. Wstaw do piekarnika na 10 minut – aż boki tortilli lekko się zarumienią, a brokuły będą al. dente. Na wierzchu posyp kiełkami  np. rzodkiewki.