Pizza w wydaniu dietetycznym na cieście z tortilli.

Składniki:

  • Brokuły – 120 g
  • Papryka czerwona  – 100 g
  • Pomidor koktajlowy – 120 g
  • Przecier pomidorowy – 30 g
  • Przyprawy – oregano, bazylia, sól
  • Ser mozzarella – 40 g
  • Tortilla wraps pełnoziarniste – 1 placek
  • Kiełki rzodkiewki – do posypania całości

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozgrzej piekarniki do 180 stopni. Umyj warzywa, pokrój na drobne kawałki, placek trotilli posmaruj przecierem pomidorowym, dodaj sól i posyp oregano. Potem dodaj mozzarellę i ułóż warzywa. Wstaw do piekarnika na 10 minut – aż boki tortilli lekko się zarumienią, a brokuły będą al. dente. Na wierzchu posyp kiełkami  np. rzodkiewki.

Proszę czekać...

Zapisz się do naszego newslettera

Chcesz otrzymywać powiadomienia o opublikowaniu naszego artykułu? Wpisz swój adres e-mail i imię poniżej, aby dowiedzieć się pierwszy.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych na potrzeby wysłania ofert reklamowych za pomocą newsletteru. Podanie adresu e-mail jest dobrowolne, ale niezbędne do otrzymywania newsletteru. Zostałem poinformowany, że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania. Administratorem danych serwisu www.dietetykzyrardow.pl jest Poradnia Dietetyczna Żyrardów mgr inż. Dominika Żakowska z siedzibą w Żyrardowie ul. 1-go Maja 41 lok. 50
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA