Pyszna propozycja na podwieczorek. Fit muffiny owsiane z dodatkiem suszonych owoców.

Składniki (przepis na 10 muffinek = 10 porcji)

  • jajko 1 szt
  • cynamon 4 g
  • Mąka żytnia razowa 120 g
  • miód 30 g
  • mleko 230 ml
  • olej rzepakowy 40 g
  • Płatki owsiane 160 g
  • Proszek do pieczenia 8g
  • Rodzynki 20 g
  • Żurawina suszona 40 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mieszamy ze sobą wszystkie sypkie składniki, wlewamy mleko, olej, wbijamy jajka i całość dokładnie mieszamy. Wsypujemy bakalie (ja użyłam rodzynek i żurawiny, ale można dodać swoje ulubione) jeszcze raz mieszamy. Przekładamy do foremek silikonowych muffinkowych, a następnie do piekarnika nagrzanego do 170 st C na 20 minut i gotowe. Proszę sprawdzić przed wyjęciem stopień wypieczenia. Muffiny przechowywać w lodówce.

Proszę czekać...

Zapisz się do naszego newslettera

Chcesz otrzymywać powiadomienia o opublikowaniu naszego artykułu? Wpisz swój adres e-mail i imię poniżej, aby dowiedzieć się pierwszy.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych na potrzeby wysłania ofert reklamowych za pomocą newsletteru. Podanie adresu e-mail jest dobrowolne, ale niezbędne do otrzymywania newsletteru. Zostałem poinformowany, że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania. Administratorem danych serwisu www.dietetykzyrardow.pl jest Poradnia Dietetyczna Żyrardów mgr inż. Dominika Żakowska z siedzibą w Żyrardowie ul. 1-go Maja 41 lok. 50
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA