Pyszna propozycja na podwieczorek. Fit muffiny owsiane z dodatkiem suszonych owoców.

Składniki (przepis na 10 muffinek = 10 porcji)

  • jajko 1 szt
  • cynamon 4 g
  • Mąka żytnia razowa 120 g
  • miód 30 g
  • mleko 230 ml
  • olej rzepakowy 40 g
  • Płatki owsiane 160 g
  • Proszek do pieczenia 8g
  • Rodzynki 20 g
  • Żurawina suszona 40 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mieszamy ze sobą wszystkie sypkie składniki, wlewamy mleko, olej, wbijamy jajka i całość dokładnie mieszamy. Wsypujemy bakalie (ja użyłam rodzynek i żurawiny, ale można dodać swoje ulubione) jeszcze raz mieszamy. Przekładamy do foremek silikonowych muffinkowych, a następnie do piekarnika nagrzanego do 170 st C na 20 minut i gotowe. Proszę sprawdzić przed wyjęciem stopień wypieczenia. Muffiny przechowywać w lodówce.