Pyszna propozycja na podwieczorek. Fit muffiny owsiane z dodatkiem suszonych owoców.
Składniki (przepis na 10 muffinek = 10 porcji)
- jajko 1 szt
- cynamon 4 g
- Mąka żytnia razowa 120 g
- miód 30 g
- mleko 230 ml
- olej rzepakowy 40 g
- Płatki owsiane 160 g
- Proszek do pieczenia 8g
- Rodzynki 20 g
- Żurawina suszona 40 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mieszamy ze sobą wszystkie sypkie składniki, wlewamy mleko, olej, wbijamy jajka i całość dokładnie mieszamy. Wsypujemy bakalie (ja użyłam rodzynek i żurawiny, ale można dodać swoje ulubione) jeszcze raz mieszamy. Przekładamy do foremek silikonowych muffinkowych, a następnie do piekarnika nagrzanego do 170 st C na 20 minut i gotowe. Proszę sprawdzić przed wyjęciem stopień wypieczenia. Muffiny przechowywać w lodówce.